Goudenregenstraat 282, 2565 GE Den Haag.

Rum

Je hoeft geen piraat te zijn om rum lekker te vinden.

Alcoholpercentage: 50,2%
Neus: Intens, begint met een fruitig en kruidig profiel met gekookte appel en pruim, kaneel en hints van laos. Vervolgens evolueert het op gouden siroop, peer, vanille en nootmuskaat.
Smaak: Zacht, volgt de neus met zachte melkchocolade, noten, zoethout en gember.

Alcoholpercentage: 48 %
Neus: Kruidig en gebakachtig, het begint met kaneel, koffie, vanille, geroosterde kokosnoot, banaan en peper. Vervolgens evolueert het naar sinaasappelschil en kamperfoelie.
Smaak: Zeer nootachtig, een mix van nootmuskaat, amandel en melkchocolade, gevolgd door mango en karwij.

Alcoholpercentage: 52,9%.
Neus: Fruitig, bloemig, kamperfoelie en perziken.
Smaak: Zoetzuur, rozijnen, ahornsiroop, chocoladesinaasappel.

Alcoholpercentage: 40 %.
Flying Dutchman was Europa’s eerste rum op de markt! Het begin is gemaakt met twee soorten rum die tot stand zijn gekomen door de jarenlange ervaring in distilleren & de zoektocht naar perfectie. De rum is vervaardigd uit een melasse van suikerriet.

Alcoholpercentage: 41,3%.
Eminente Reserva is een Cubaanse rum, die wordt gemaakt met maar liefst 70% aguardientes. Deze kwalitatief zeer hoogstaande rum is ontwikkeld door de jongste Maestro Ronero van het eiland:
César Martí. De rum is gemaakt met 70% gerijpte aguardientes, het hoogste aandeel van alle Cubaanse rums en heeft minimaal zeven jaar gerijpt op eikenhouten vaten.

Neus: koffie, dulce de leche, geroosterde amandel, cacao.
Smaak: complex en rond met vanille, rietsuiker, peper en pruim.

Alcoholpercentage: 40%.
Neus: een rijk boeket van zoete melasse, cacao en toffee met topnoten van tropisch fruit.
Smaak: goed afgerond, een medium-body smaak met hints van chocolade, sinaasappel, kruiden en fruitige nuances.

Alcoholpercentage: 40%.
​Deze rum is als een symfonie van smaken die perfect in balans is. Na 12 jaar van zorgvuldige rijping in ex-bourbon vaten, komt Rammstein Rum naar voren met een uitgebalanceerde combinatie van kruidige smaaktonen, zachte fruitigheid en een subtiel vleugje houten rokerigheid. Het is een meesterwerk dat je smaakpapillen zal verwennen.

Alcoholpercentage: 40%.
Neus: complexe aroma’s van vanille, karamel en geroosterd eikenhout.
Smaak: Intense combinatie van kaneel, geroosterde noten en pigment.

Alcoholpercentage: 40%.
​De bekende rapper Rick Ross is mede eigenaar van het merk Bumbu. Bumbu is een heerlijke small batch Rum dat wordt gestookt in Barbados van alleen het beste suikerriet uit wel 8 verschillende landen. Deze Bumbu XO rum heeft nog langer gerijpt dan de originele Bumbu.

Alcoholpercentage: 45 %.
Very special reserve 1975 Cigueña is een door A. Van Wees, distileerderij De Ooievaar bereide rum afkomstig van Barbados en ruim 15 jaar oud, gelagerd op eikenhouten vaten. Een exclusieve rum die slechts in kleine hoeveelheden wordt uitgevuld. Uiteraard niet bestemd om te mixen, maar om puur te nuttigen op een bijzonder moment.

Alcoholpercentage: 43,1 %
Een heerlijke ambachtelijke gouden rum boordevol zachte houtachtige kruiden, hints van vanille en een heerlijk geroosterd eiken karakter.

Alcoholpercentage: 40 %.
Rijk, donker en vol van smaak. Breng uw favoriete mix naar een hoger niveau met deze oude rum die u het beste kunt bewaren voor uw fijnere gelegenheden. Of helemaal geen gelegenheid: het is uw beslissing. Serveer het puur of met ijs.

Alcoholpercentage: 40 %.
Santa Teresa 1796 is een unieke rum, die zowel in kwaliteit als in proces boven zijn gelijken uitstijgt.
Een van de geheimen van deze zeer speciale rum is de eeuwenoude “Solera”-methode die al eeuwenlang wordt gebruikt door de Spaanse brandy- en sherryproducenten.
Een zorgvuldige selectie van gerijpte rum wordt in de Solera gedaan, die bestaat uit een aantal rijen vaten met op elke rij rums van geschaalde rijpheid. De te bottelen rum komt uitsluitend uit de rij die op de vloer ligt (suelo in het Spaans), die de oudste rum bevat. Een deel van de inhoud van elk onderste vat wordt afgetapt, en het vat wordt vervolgens aangevuld met rum uit het vat erboven, enzovoort.
De bovenste laag vaten wordt aangevuld met zorgvuldig gerijpte rum, waarvan sommige wel 35 jaar oud zijn, die klaar zijn voor de lange reis door de Solera naar de onderste vaten.
Om de uiteindelijke perfectie te bereiken ondergaat deze verfijnde spirit een soortgelijke “crianza” in grote Franse eiken vaten alvorens te worden gebotteld. De rum die in de vaten achterblijft wordt ook wel “Moeder-Rum” genoemd.

Alcoholpercentage: 75 %.

Ben jij klaar voor een onvergetelijk avontuur? Maak kennis met Ron Cristóbal 151, een premium rum die deel uitmaakt van de Ron Cristóbal-serie. Deze rum wordt geteeld, gedistilleerd en gerijpt in het weelderige tropische klimaat van de Dominicaanse Republiek, uitsluitend gemaakt van vers rietsap dat lokaal geoogst is.
Neus: Zoete Donkere Chocolade en Specerijen.
Smaak: Fris, Grasachtig en Vol Zoetheid.

Alcoholpercentage: 40 %.
Ron Cristóbal Niña is een 12 jaar oude rum uit de Dominicaanse Republiek, geproduceerd in de distilleerderij Alcoholes Finos Dominicanos en gebotteld door onafhankelijke bottelaar Rum Exchange. Met een alcoholpercentage van 40% wordt deze kolom-still-gedistilleerde rum gemaakt van melasse en suikerrietsap. Gebruikers omschrijven het aroma als karamel, vat, bruine suiker, kokosnoot en vanille, terwijl het smaakprofiel wordt gedomineerd door zoetheid, karamel, vanille, kruiden en bruine suiker. Vaak gekarakteriseerd als een geweldige instaprum met een mooie fles, wordt hij door sommigen als aan de zoetere kant beschouwd. De balans en complexiteit ervan worden echter door veel rumliefhebbers gewaardeerd. Je kunt er puur of in cocktails van genieten, en het past goed bij gerechten die de fruitige en kruidige tonen naar voren brengen.

Alcoholpercentage: 40 %
De Ron Cristóbal Pinta is een voortreffelijke 8 jaar oude rum afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Zorgvuldig geselecteerd en gebotteld door de onafhankelijke bottelaar Rum Exchange, is het vakkundig gedistilleerd met een Column Still uit melasse, met een indrukwekkende alcoholpercentage van 40%. Als je je zintuigen verwent met het verleidelijke aroma, kun je verrukkelijke hints van suiker en siroop opmerken. Wat betreft zijn weelderige smaak, deze rum levert een voortreffelijke balans van honing-, vanille- en suikerriettonen, perfect voor rumliefhebbers die toegeeflijke zoetheid waarderen. De Ron Cristóbal Pinta weerspiegelt de smaak van de RumX – gemeenschap en wordt gewaardeerd als een werkelijk heerlijke rumervaring.

Alcoholpercentage: 46 %.
Een mooie rum afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De Oloroso limited edition heeft een rijping gehad op een bourbon vat en zijn finish voor 17 maanden gehad op een voormalig Oloroso vat.

Alcoholpercentage: 40 %.
De Diplomatico Mantuano heeft een rijke en complexe smaak. Het combineert tonen van gedroogd fruit, vanille, karamel en honing, wat resulteert in een zoete en zijdezachte smaakbeleving. De rum heeft ook een aangename kruidigheid met hints van eikenhout.

Alcoholpercentage: 40 %.
Diplomatico Reserva Exclusiva is een elegante en complexe sipping rum uit Venezuela die zorgvuldig gemaakt van de zuiverste suikerriet stroop. De rum is op subtiele wijze gedistilleerd in oude koperen ketels en is minimaal 12 jaar gerijpt in kleine eikenhouten vaten.
Diplomatico Reserva Exclusiva rum heeft tonen van zoete toffee fudge met een verleidelijke en elegante afwerking.

Alcoholpercentage: 43%.
The Demon’s Share 15 years is een lang gerijpte dark rum uit Panama. Lokaal suikerriet dat op een vulkanische bodemsoort wordt geteeld vormt de basis van de rum, waarna een 15 jaar lange houtrijping plaatsvond. Vol, rijk en complex van smaak; The Demon’s Share 15 years is het allemaal.
Zachte hints van vanille komen tot leven in het glas. Tonen van citrus, appel en hout geven hier meer diepgang aan mee. Initieel doet de smaak aan hout denken met een vleugje vanille. Zoete kruiden, citrus en subtiele leerinvloeden complementeren dit.

Alcoholpercentage: 41 %.
The Demon’s Share 12 Years heeft meer te bieden dan alleen rijping. Deze rum biedt een rijke mix van smaken, waaronder citrusvruchten en uitgebreide kruiden die je smaakpapillen wakker schudden. De aangenaam kruidige smaak wordt gecomplementeerd door licht geroosterde ondertonen en een diepe koffieachtige rijkdom, omhuld in zoete melasse.
Na elke slok van The Demon’s Share 12 Years geniet je van een romige afdronk die nogmaals de lichte citrus tonen benadrukt. Dit is een rum die de kunst van verfijning begrijpt en je een onvergetelijke smaakervaring biedt. Met een alcoholpercentage van 41% is dit een schat om te koesteren.

Alcoholpercentage: 40 %.
Dictador 20 Years Old Rum is gemaakt van de fermentatie van maagdelijke suikerriethoning, gedeeltelijk gedistilleerd in koperen alambiek en gedeeltelijk in een continue stalen kolom, om een medium body rum te verkrijgen. Het wordt vervolgens gerijpt in gebruikte eikenhouten vaten en uiteindelijk gebotteld onder de hoogste kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat alle geheimen in de vloeibare smaak zitten.
Kleur: Intens donkere amberkleur met roodbruine tinten.

Geur: Groot in de neus met zachte karamel, vanille, rokerige honing, toffee, droge zaden, gebrande koffie en een rijke ronde eikensensatie.
Smaak: In de mond is het heel zacht en rond, maar toch groot en vol van smaak, met karamel, vanille, cacao en geroosterde honing – een sterke en zeldzame textuur.
Afdronk: Geweldige lange afdronk.

Alcoholpercentage: 48 %.
By the Dutch houdt de klassieke Nederlandse distillaten hoog in het vaandel. Hun doel is dan ook om het internationale bewustzijn van traditionele handgemaakte en premium sterke dranken van het Nederlandse erfgoed te vergroten.
Vandaar de keuze voor o.a. jenever, advocaat en arrack uit Indonesië van uit de VOC tijd.
By The Dutch werkt met veel respect voor de Nederlandse traditie en gebruikt de beste producten die Nederland te bieden heeft.
Begin 2016 zijn “By the Dutch” Bitters aan het assortiment toegevoegd. Zij ondersteunen o.a. Old Genever, Gin en Batavia Arrack bij de bereiding van cocktails.

Alcoholpercentage: 41,8 %.

EL Libertad «Chapitre Il – Flavor of Freedom» geniet van een unieke mix van melasse gedistilleerd in kolomstills en daarna 8 jaar hebben gerijpt in witte eikenhouten vaten. Deze 8 jaar oude versie bevat slechts 3,5 gram suiker per fles.
Dit lage suikergehalte en zijn rijke smaak van aroma’s zal u vervoeren naar aangename geuren van vijgen, pruimen en andere steenvruchten. Proef een bewerkte en harmonieuze rum die doet denken aan noten van sherry, kersen en Morello-kersen, wilde bessen en bosvruchten.

Alcoholpercentage: 48,1 %.
Ontdek een volle en uitgebalanceerde rum, uitzonderlijk in zijn categorie. Dankzij het lage suikergehalte en de selectie van 100% natuurlijke kruiden. De aangename kracht van de melasse en de selectie van de natuurlijke kruiden maken deze rum een topper.
Een intergenerationeel en artistiek merk, de labels zijn met de hand getekend door een gevestigde en lokale kunstenaar, wat hem de eer opleverde om deel te nemen aan de World Brand Design Awards 2019.
Hij won deze award en zijn publicatie verscheen in het boek “Favourite-Design” als een van de mooiste verpakkingen voor het jaar 2018.

Alcoholpercentage: 40 %.
Een selectie van 100% natuurlijke kruiden, een lage dosis suiker, hier is FLoavor of Origin. Met dit eerste hoofdstuk verovert El Libertad het hart van mannen en vrouwen in zoektocht naar ontdekking en verrassing.
Ontdek de kracht van geroosterde chocolade in balans met de kinderlijke zoetheid van de gastronomische cake.
Neus: sinaasappelschil geuren, vanille, zoetheid, een zeer fruitige neus.
Smaak: zachte textuur, gulzige onthullende kruiden, geroosterde chocolade en gastronomische cake smaken.

Alcoholpercentage: 43,2 %.
Legendes worden niet geboren. Perfectie is de eerste vereiste. Geleid door de passie en visie van twee visionairs met een voortreffelijke smaak, is Malecon Rum vernoemd naar een legendarische straat in het hart van Havana, waar het recept vandaan komt. Het begint met het beste Panamese suikerriet, geoogst, gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten gedurende tien, twaalf, achttien en vijfentwintig jaar.
Het proces vraagt om tijd en geduld. Het resultaat in de loop van de tijd: een veelvoud aan sensaties, noten en een opmerkelijke verfijning. Het kan op zichzelf staan; het kan worden gemengd en gemengd. Statig, krachtig, elegant en vol van smaak. Wat wordt een legende? Het wachtende glas.

Alcoholpercentage: 43 %.
Een zeer bijzondere rum van Vennebroek Estate in Richland Georgia. De enige single estate rum in de Verenigde staten. De Nederlandse eigenaar Erik Vonk is na de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta permanent in de V.S. gebleven en begonnen met het maken van Rum.
Richland kweekt zijn eigen suikerriet. Ze verwerken het in eigen huis tot rietsuikersiroop. De rum wordt niet van molasses gemaakt maar van het tot 48 graden verhitte sap van het suikerriet van de eigen boerderij, wat vervolgens wordt gefermenteerd en gedistilleerd in het centrum van Richland.
De rijping vindt plaats op nieuwe vaten van Amerikaans wit eikenhout. Er is geen vaste rijpingstijd, een vat wordt gebotteld op het moment dat de rum “klaar” is.
Elk vat wordt apart gebotteld en vat -en flesnummer worden aangeven op elke fles.

Alcoholpercentage: 40 %.
Het merk Chairman’s Reserve is afkomstig van het prachtige eiland Saint Lucia in het Caribisch gebied. Dit kleine eiland, bekend om zijn weelderige landschappen en tropische klimaat, biedt de perfecte omgeving voor het verbouwen van het suikerriet dat wordt gebruikt om deze uitzonderlijke rum te produceren.
Wat de smaak betreft, levert Chairman’s Reserve The Forgotten Casks een complex en uitgebalanceerd smaakprofiel. Het biedt tonen van gedroogd fruit, karamel en zoete vanille, met hints van kruiden en eikenhout. Elke slok voert je mee naar een tropisch paradijs, met een zachte en lang aanhoudende afdronk in de mond.
Het aroma van deze rum is net zo heerlijk. Als je het glas naar je neus brengt, word je begroet door verleidelijke geuren van rijpe banaan, tropisch fruit en een subtiel vleugje rokerigheid. Het betoverende aroma zet de toon voor een onvergetelijke drinkervaring.
Een leuk weetje over Chairman’s Reserve The Forgotten Casks is dat deze Rum is ontstaan door het mengen van rum die minimaal zes Years heeft gerijpt in Amerikaanse witte eikenhouten vaten. Deze vaten worden zorgvuldig geselecteerd om de perfecte balans van smaken en geuren in elke fles te garanderen.

Alcoholpercentage: 40 %.
In augustus 2018 bracht Ghost in a Bottle zijn eerste rum uit: de Ghost in a Bottle Double Aged, een vijfjarige dubbel gerijpte rum.
De rum zelf is afkomstig uit Trinidad en Tobago. De eerste rijping vindt plaats in de Caraïben waar de rum vijf jaar rijpt. De tweede rijping gebeurt in onze eigen kelder in België. Hier krijgt de rum gedeeltelijk een rijping op sherryvaten en gedeeltelijk op Franse eikenhoutenvaten.
De Ghost in a Bottle Double Aged Rum is een fijne en complexe, dubbel gerijpte rum. Je proeft hints van dadels, tabaksbladeren, vanille en karamel. De rum heeft een lange en fluweelzachte afdronk.
Deze rum sip je puur of on the rocks.

Alcoholpercentage: 45 %.
Worthy Park Single Estate Reserve Jamaica Rum is afkomstig van het Caribische eiland Jamaica. De drank is bruin van kleur en zeer hoogwaardig van kwaliteit. Het wordt 365 meter boven zeeniveau gedistilleerd, en heeft tussen de 6 en 10 jaar lang mogen rijpen in ex-bourbon vaten en Amerikaanse vaten gemaakt van wit eikenhout. Hierdoor krijgt de rum een zeer uitgesproken karakter, met tonen van verse mango en banaan, gepaard met olijven en zoete toffee. Je kunt hem gebruiken als basis voor een mixdrank of een cocktail, maar natuurlijk zal hij ook goed bevallen wanneer hij puur genuttigd wordt.

Alcoholpercentage: 40 %.
Ryoma 7 Years Japanese Rum is een zoete en aangename bruine rum, geproduceerd door de Kikusui distilleerderij op het eiland Shikoku, op basis van vers geperst suikerriet dat wordt verbouwd op de oudste suikerrietplantage in Japan. Na destillatie rijpt deze rum – een van de weinige met een leeftijdsaanduiding – gedurende een periode van 7 jaar in eikenhouten vaten, met een rijke en zachte textuur als resultaat.
De heerlijke volle vanille- en karameltonen zullen met name de trouwe fans van Caraïbische rum aangenaam verrassen!

Alcoholpercentage: 38 %.
Borgoe wordt geproduceerd door Suriname Alcoholic Beverages N.V. Het bedrijf werd in 1966 opgericht. Het begon toen met het distilleren van rum uit suikerriet van de Mariënburg plantage.
Naast het merk Borgoe wordt ook het merk Mariënburg geproduceerd. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de plantage in 1982 werd Borgoe 82 geïntroduceerd. Inmiddels is deze expressie omgedoopt in Borgoe Gold. De best gewaardeerde rum is de vijftien jaar oude die in 2011 voor het eerst werd gebotteld. Hij won sindsdien vele internationale prijzen. De naam Borgoe is een verbastering van het woord “burg” uit de naam Mariënburg.

Alcoholpercentage: 43 %.
Banks 7 is een blend van 23 verschillende rums afkomstig van distilleerderijen in 7 landen: Trinidad & Tobago, Jamaica, Guyana, Barbados, Indonesië, Panama en Guatemala.
Elk van zijn oorsprong brengt specifieke kenmerken met zich mee: de aromatische complexiteit van Jamaica, de zachtheid van Barbados, de zoetheid van Panama en Guatemala, de lichtheid van Trinidad en de kracht van Engels Guyana.
Het was Arnaud de Trabuc, de meesterblender, die deze complexe blend maakte.

Alcoholpercentage: 40 %.
Ron Abuelo Añejo 12 Años is een mooie ‘Gran Reserva’ heeft van de gangbare serie de langste rijping genoten en dat proef je. Het is een blend van rums van negen tot vijftien jaar met een gemiddelde rijpingsduur van twaalf jaar.

Deze spectaculaire rum heeft een mooie balans en gelaagdheid. Ron Abuelo Añejo 12 Años kent aroma’s van cacao, gedroogde pruimen, noten en eiken. De smaak is vol, stevig en complex met tonen van gedroogte vijgen, butterscotch en geroosterde noten. In de afdronk ontdekt u hints van donkere chocola, leer en tabak. Deze rum is vooral bedoeld om puur van te genieten of om te schitteren in de mooiste cocktails zoals een Rum-Old-Fashioned.

Alcoholpercentage: 40 %.

Ron Abuelo Añejo XV Años Napoleon is een van de rums uit de Ron Abuelo ‘XV Finish Collection’. Dit is een aansprekende serie waarin het toegepast vakmanschap in de kunst van het rijpen van rum prachtig naar voren komt. ‘Napoleon’ verwijst naar zowel het cognacvat als Frankrijk. Deze rum is een tot perfectie gerijpte 15 jaar oude expressie. Deze rum heeft eerst veertien jaar gerijpt in ex- bourbon-vaten, waarna een tweede rijping van één jaar plaatsvond op een Napoleon cognacvat.
Drink deze heerlijke rum puur, uit een tulp- of wijnglas.
Ron Abuelo Añejo XV Años Napoleon kent aroma’s van rozijn, pruim, cacao en gebrand hout. De smaak is te omschrijven als zacht en complex, met tonen van butterscotch, gebrande noten, specerijen en gedroogd fruit. U ervaart een elegante balans tussen droog en zoet.

Alcoholpercentage: 40 %.
Tanduay Double Rum is een rijke, innemende blend van vijf en zestien jaar oude rums die nog twee jaar extra werd gerijpt. Met andere woorden: Tanduay combineert zijn vijf jaar oude rum, die meermaals in de prijzen viel, met zijn zeldzaamste rum uit zestienjarige vaten. Na het bewerken, wordt de blend terug in vaten gegoten om nog twee jaar langer te rijpen. Twee rums dus, vandaar: “Double Rum”.

Alcoholpercentage: 50 %.

Trois Rivières Rhum Blanc Agricole is het resultaat van de combinatie van de unieke knowhow van het huis Trois Rivières en de gulle natuur van Zuid-Martinique. Een witte rum met gecontroleerde oorsprongsbenaming, mineraal, zacht en met een uitgesproken aromatische persoonlijkheid.

Alcoholpercentage: 46 %.
Een indrukwekkende Jamaicaanse rum van het Hampden Estate, met een ouderdomsverklaring van acht jaar en een fantastisch vol smaakprofiel. Ken je die lekkere, pittige, esterachtige tonen waar we allemaal van houden in Hampden’s rum? Ze zijn er allemaal, naast een vleugje verwarmende eikenkruiden en romige vanille. Fantastisch spul, dit.

Alcoholpercentage: 40 %.
Deze donkerbruine rum komt uit Diamond, Guyana. Iets ten zuiden van Georgetown vind je de DDL, Diamond Distillery. De rum die hier gemaakt wordt de ‘Demerara Rum’ genoemd, vernoemd naar de Demerara rivier waar de rietsuiker vandaan komt die gebruikt wordt in deze rum. De smaak van de rum is karakteristiek en rijp.

Alcoholpercentage: 40 %.
n de geur van de Compagnie Des Indes Latino 5 Jaar herkent u boven alles geroosterde ananas. Dit wordt begeleid door zachte vanilletonen, karamel, marsepein, gedroogde vruchten en kruidigheid. In de mond zetten de volle smaak van melasse, karamel en pure chocolade door in een zachte afdronk met een gemiddelde intensiteit. Een perfecte rum voor liefhebbers van een expressieve, indrukwekkende en tegelijkertijd ongecompliceerde rum.
Compagnie Des Indes Latino is een rum uit een serie single cask en blended rums die alle worden geselecteerd en geassembleerd door Florent Beuchet. De naam verwijst naar de Indische Compagnieën van Nederland, Engeland, Portugal en Frankrijk. Net zoals die compagnieën streeft Florent Beuchet ernaar om de beste handelsproducten naar Europa te brengen.

Alcoholpercentage: 40 %.
Compagnie Des Indes Caraïbes is een blend van rums uit Brits Guyana, Barbados en Trinidad en Tobago en zit boordevol aroma’s. Deze rum wordt drie tot vijf jaar in bourbonvaten gerijpt in de Caraïben, waarna hij in Europa wordt ingevoerd en zorgvuldig wordt geproefd om deel uit te maken van het eindproduct.
De rums voor Compagnie Des Indes Caraïbes worden geselecteerd en geassembleerd door Florent Beuchet. De naam verwijst naar de Indische Compagnieën van Nederland, Engeland, Portugal en Frankrijk. Net zoals die compagnieën streeft Florent Beuchet ernaar om de beste handelsproducten naar Europa te brengen.

Alcoholpercentage: 43 %.
Compagnie Des Indes Tricorne is een blend van maar liefst drie verschillende stijlen, geproduceerd van suikerriet, melasse en gemend met Batavia Arak waardoor hij een zeer uniek karakter heeft en een mooie heldere kleur. Het meest bijzondere van deze blend is toch wel de Batavia Arrack welke afkomstig is uit Indonesië, deze van oudsher oudste suikerriet distillaten wordt gemengd met reeds gefermenteerde rijst. De rum heeft een krachtig aroma van suikerriet, steenvruchten en een licht hint van walnoten. In de smaak herkennen we banaan, gras, kandijsuiker en beschikt hij ook over een kruidige afdronk. Leuk om te weten: Tricorne is de naam van de welbekende piratenhoed, deze driehoekige hoed geeft ook een hint naar de drie gebruikte rum’s.

Alcoholpercentage: 57 %.

Compagnie Des Indes Jamaica Navy Strength is een “Overproof Rum”. Een geblende rum die gebotteld is op een alcoholpercentage van 57%. Voor de samenstelling van deze rum zijn vier gedistilleerde soorten rum gebruikt. Deze rum heeft aroma’s van vergiste vruchten en bananen. In de afdronk zijn tonen van karamel en citrus langdurig aanwezig samen met de alcohol.
Overproof Rum is geen gewone drank; het is een intense creatie die begint met een basis van suikerrietmelasse of vers geperst suikerrietsap. Deze kostbare grondstof wordt verwerkt in destilleerderijen diep in de tropische bossen, waar de geur van suikerriet in de lucht hangt. Het geheime ingrediënt voor de kracht van Overproof Rum is de gist. Na toevoeging van deze magische component ondergaat het suikerrietextract een langdurige fermentatie. Gedurende dit proces, dat enkele dagen kan duren, wordt de suiker omgezet in alcohol, en de resulterende vloeistof is bekend als “wash.” “Overproof Rum” is een rum met een aanzienlijk hoger alcoholpercentage dan de gebruikelijke 40%. De meesten rum soorten binnen deze categorie bevatten minimaal 75% alcohol, maar er zijn ook diverse soorten met een lager alcoholpercentage.

Alcoholpercentage: 43 %.
Gemaakt van een blend van Jamaicaanse rum van twee distilleerderijen: Clarendon en Worthy Park.
Zeer fris en elegant, met een uitgebalanceerde droogheid, met aroma’s van geroosterd brood en honing.

Alcoholpercentage: 40 %.
Ron Zacapa 23 Solera rum bestaat uit een blend van verschillende soorten rum die variëren van leeftijd van 6 tot 23 jaar oud.
Ron Zacapa 23 Solera heeft een heerlijk ingewikkelde smaak met honing butterscotch, gekruide eik en ingedroogd fruit, die de complexiteit van de sistema solera rijping benadrukt.

Alcoholpercentage: 40 %.
Ron Zacapa Centenario XO is een blend van rums die tussen de 6 en 25 jaar gerijpt hebben in het befaamde Sistema Solera. Ron Zacapa Centenario XO is een perfect gebalanceerde combinatie van zoetigheid, kruiden, fruit en alcohol. Een verrukking voor de kenner en de uiterste uitdrukking van de master blender’s vakmanschap.
Zacapa rijpt op 2300 meter. Het rijpingsproces vindt langzamer plaats op grote hoogte waardoor de rum een intensere geur, smaak en kleur krijgt. Rums van verschillende vaten en gehaltes van rijpheid worden vermengt om Zacapa zijn onderscheidende karakter te geven. Dit noemt men het Sistema Solera. Zacapa wordt gedistilleerd uit de eerste pers van suikerriet, bekend als “virgin sugar cane honey” Het suikerriet groeit op de vruchtbare, vulkanische aarde van de Guatamalteekse kust.

Alcoholpercentage: 40 %.
on Zacapa La Doma Heavenly Cask Collection La Armonia is een exclusieve en luxueuze rum die afkomstig is uit Guatemala. Deze rum is een verfijning van de bekende Ron Zacapa 23, die in een speciaal solera-systeem wordt gerijpt op verschillende soorten vaten. De La Doma is de eerste van de vier limited editions die jaarlijks worden uitgebracht onder de naam Heavenly Cask. Deze rum heeft een extra rijping gekregen op ex-Oloroso sherryvaten, die zorgen voor een zijdezachte en complexe smaak. Deze rum heeft een prachtige mahoniekleur met een gouden gloed. Het aroma is rijk, zoet en heerlijk, met tonen van rode bessen, hazelnoten en pecantaart. In de mond proef je intrigerende noten van rode bessen en pecannoten, samen met karamel, vanille en Oloroso sherry. De afdronk is lang, vol en zijdezacht, met een vleugje kruiden en hout.

Alcoholpercentage: 40 %.
De Ron Zacapa Heavenly Cask El Alma is een verfijning van de Ron Zacapa 23 die over een periode van 4 jaar, jaarlijks wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage onder de noemer Heavenly Cask.
Deze El Alma is de 2e uit de 4 limited editions.

De Ron Zacapa Heavenly Cask El Alma is een verfijning van de Ron Zacapa 23 die over een periode van 4 jaar, jaarlijks wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage onder de noemer Heavenly Cask..
Elk van de Heavenly Cask collectie releases komt uit één van de vaten die gebruikt wordt om Zacapa 23 te verouderen. Deze wordt extra verouderd om de buitengewone smaaksensaties van een specifiek vat te benadrukken.
Deze El Alma is de 2e uit de 4 limited editions en is een blend van rums van 6 tot 24 jaar oud afgewerkt in verkoolde ex Amerikaanse whisky vaten, met raadselachtige geroosterde en rijke aroma’s.
Geïnspireerd door de Soul cask, heeft Zacapa 23 El Alma extra rijping ondergaan in verkoolde ex- Amerikaanse whiskyvaten. Deze vaten zijn verkoold en blootgesteld aan vlammen die diep reiken om de eigenschappen van het hout en de essentie van de natuur te ontsteken en te extraheren. Het geeft de rum een unieke diepe geroosterde smaak, net zo raadselachtig als onze vulkanische omgeving.
Kleur: mahonie met gouden accenten.
Neus: tonen van geroosterde walnoten, hout, vanille, toffee, kaneel, ahorn en nootmuskaat.
Smaak: Geroosterde walnoot, kaneel, abrikoos en zoete karamel vanille en hout.

Alcoholpercentage: 45 %.
Deze rum van Don Papa heeft op 4 jaar op vaten gerijpt die voorheen gebruikt zijn voor Amerikaanse Rye Whisky’s. Zwarte peper, gezouten karamel, frisse munt en een vleugje cederhout in de smaak komen deze tonen terug en worden begeleid door aroma’s van fruit. Met in de afdronk tonen van pure chocola.

Alcoholpercentage: 40%.
Don Papa Masskara dankt z’n inspiratie aan een bekend Filipijns festival genaamd Masskara, wat jaarlijks in oktober plaatsvindt en waarbij mensen veelal kleurrijke maskers dragen. Deze Don Papa ontstaat uit een pot still distillatie waarna de drank verder op smaak gebracht is met calamansi, honing en siling labuyo. Calamansi verrijkt deze drank met tonen van citrus, honing voegt een zoetje toe en siling labuyo is een Filipijnse peper die voor de nodige warmte zorgt.
Don Papa Masskara doet qua geur denken aan honing met hieromheen tonen van citrus. Zoet en friszuur zijn smaakvol in balans. Soepele, fruitige smaken vormen de basis; hints van honing, gesuikerd fruit en citrus vallen op. De afdronk is lang en rijk met hints van kruiden.

Alcoholpercentage: 40%.
Don Papa Rum wordt op het Filipijnse eiland Negros gedistilleerd uit het beste suikerriet dat groeit op rijke, vulkanische grond, waardoor het zijn unieke smaak krijgt. Vervolgens rijpt Don Papa Rum aan de voet van de berg Kanlaon ruim 7 jaar op vaten van Amerikaans eiken.

Alcoholpercentage: 43%.
Don Papa Rum is een eerbetoon aan Papa Isio, een bijna vergeten held van de Filipijnse revolutie.
Don Papa, voorheen opzichter op een suikerrietplantage, sloot zich aan bij het verzet om de Spaanse overheersers uit zijn geliefde vaderland te verdrijven.
Don Papa 10 Years Old is een gerijpte rum van zeer beperkte leeftijd, gemaakt van de beste suikerriet van het Filippijnse eiland Negros. Na het distillatieproces blijft het 10 jaar rijpen in tweede geroosterde Amerikaanse eiken vaten.

Alcoholpercentage: 50%.
Don Papa Baroko is een speciale editie van Don Papa Rum, die werd uitgebracht ter gelegenheid van de 121e verjaardag van de Filipijnse onafhankelijkheid. “Baroko” is afgeleid van het Tagalog-woord “baroque” en verwijst naar de barokke stijl van de fles en verpakking. Don Papa Baroko wordt gemaakt van dezelfde hoogwaardige suikerrietmelasse als de andere Don Papa-rums, maar heeft een hogere alcoholsterkte van 50% ABV. Het wordt gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten en heeft een rijk aroma van gedroogd fruit, eikenhout en vanille. De smaak is vol en krachtig, met tonen van chocolade, koffie en kruiden, gevolgd door een lange afdronk.

Alcoholpercentage: 45 %.
Een op basis van melasse kolom-gedistilleerde rum, eerst vier jaar gerijpt in ex-bourbon vaten van Amerikaans eiken, gevolgd door achttien maanden in vier verschillende soorten sherry vaten: Fino, Pedro Ximenez, Cream, en Palo Cortado. Een gelimiteerde Editie.
Zacht en fruitig met hints van rijpe rozijnen, volle smaak met delicate zoete tonen van pruimen, pure chocolade en rijpe vijgen.

Alcoholpercentage: 40 %.
De Don Papa Port Cask is een unieke rum, gerijpt op portvaten, die zorgt voor een fruitig smaakprofiel en een diepe, rijke kleur. Deze editie van Don Papa biedt een rijke en complexe smaak, waarin tonen van drop, gepolijst eikenhout, pure chocolade, muscovadosuiker, bloedsinaasappels, rode bessen en verse vanille samenkomen. Het gehemelte wordt verwend met geroosterd eikenhout, kaneel, arabica koffie, toffee, vanille, boomgaardfruit en een vleugje bruine suiker. De afdronk is uitzonderlijk lang, droog, met echo’s van donker cacaopoeder en gedroogde vijgen.

Alcoholpercentage: 42 %.
In de wereld van premium sterke dranken komt de William Hinton Aged in Brandy Cask op 42% naar voren als een verfijnde en elegante uitdrukking, die de kunst van het rijpen en de infusie van genuanceerde smaken benadrukt. Dit aanbod nodigt liefhebbers uit voor een zintuiglijke reis die het rijke erfgoed van het maken van rum en het verfijnde karakter van het cognacvat omarmt.

Alcoholpercentage: 42 %.
Deze rum krijgt veel aandacht, niet alleen vanwege de afwerking maar ook vanwege het strakke ontwerp!
Hoewel het bestempeld wordt als een rum van 6 jaar oud, werd de vatting nog eens 3 jaar gerijpt en 9 maanden afgewerkt, waardoor deze initiële mix van 6-25 jaar oude rum een minimumleeftijd van 9 jaar kreeg.

Alcoholpercentage: 42 %.
Zorgvuldig gerijpt in Franse eikenhouten vaten, werd hij onderworpen aan een blend met een 25 jaar oude rum en deze laatste werd ook nog eens 3 jaar aan een nieuw rijpingsproces onderworpen. Ten slotte werd het product dat voortkwam uit deze exclusieve combinatie van rum van verschillende leeftijden onderworpen aan een laatste fase van 9 maanden in Chardonnay-doppen.

Alcoholpercentage: 42 %.
Al vanaf het begin van de 15e eeuw, ten tijde van de kolonisatie door Portugal, wordt er al suikerriet verbouwd op Madeira. Al snel werd duidelijk dat de klimatologische omstandigheden en de vulkanische bodem van het eiland een bijzonder positief effect hadden op de kwaliteit van het suikerriet.
In 1838 zet William Hinton’s gezin voet aan wal op Madeira om later de “Fábrica do Torreão” op te richten; een fabriek waar met stoom aangedreven machines het sap uit het suikkerriet werd geperst.
Dit lokale suikerrietsap bleek van opmerkelijk hoge kwaliteit te zijn en uitermate geschikt voor de productie van hoogwaardige rum waaruit uiteindelijk de Madeira Agricola Rum werd geboren.
De oude lokatie van de fabriek van de Hinton’s is inmiddels getransformeerd tot een prachtige openbare botanische tuin genaamd Santa Luzia gardens, waar de bewaard gebleven imposante oude schoorsteen nog steeds dienst doet als monument om William Hinton te eren voor zijn verdiensten voor de Madeiraanse rumindustrie.
De traditie van William Hinton Rum wordt sinds 2006 voortgezet door “Engheno Novo da Madeira”; Een club gepassioneerde rumfreaks die de meer dan 100 jaar oude distilleerkolom van de “Fábrica do Torreão” weer hebben gerestaureerd en in ere hersteld, zodat de komende generaties kunnen blijven genieten van de bijzondere rums van William Hinton.

Alcoholpercentage: 42 %.
Limited edition als resultaat van een blend tussen 6 jaar oude William Hinton rum (75%) gerijpt in vaten in Noorwegen en een 25 jaar oude rum (25%), vervolgens onderworpen aan een nieuw rijpingsproces in vaten, voor nog eens 3 jaar. Het resultaat is een uiterst opwindende rum met een fruitig-zoete smaak en een heerlijk kruidige kruidige toets, waarin onder meer wat karwijzaad zit.
Het resultaat is een uiterst opwindende rum met een fruitig-zoete smaak en een heerlijk kruidige kruidige toets, waarin onder meer wat karwijzaad zit.

Alcoholpercentage: 42 %.
William Hinton Rum Limited Edition 6YO Aged in Whiskey Cask is een heerlijke rum, gemaakt van Madeira-wijn en gerijpt in een ex-whiskyvat, dat een vanillezoetheid toevoegt aan die aardse agrarische aroma’s.
Kleur: licht donkerbruin.
Aroma en smaak: licht zoet, vanille, tropisch fruit en met een evenwichtige zuurgraad en houtsmaak.

Alcoholpercentage: 42 %.
William Hinton 6 years Brandy is een prachtige single cask rum van dit Portugese merk. Een 6 jaar oude rum die op Frans eiken is gerijpt wordt geblend met een 25 jaar oude rum, wat tot de alleroudste distillaten van de William Hinton distilleerderij hoort. De blend die hieruit ontstaat, rijpt nog negen maanden verder op een ex-brandyvat waarna de inhoud op de fles gaat. Deze limited edition uitgave is beperkt tot slechts 374 flessen wereldwijd.
Fruitinvloeden, zoetigheden, hints van kruiden en eikenhout vormen de basis op gebied van smaak.
William Hinton 6 years Brandy Cask komt puur of over ijs het best tot z’n recht.

Alcoholpercentage: 42 %.
Er zijn in totaal 276 flessen

Zorgvuldig gerijpt in Franse eiken vaten, is gemengd met een 25 jaar oude rum, zeker een van de laatste rum die werd geproduceerd in de oude Hinton Mill faciliteit, de laatste werd ook onderworpen aan een nieuw verouderingsproces in onze vaten voor nog eens 3 jaar.
Ten slotte werd het product dat voortkwam uit deze unieke combinatie van rums van verschillende leeftijden onderworpen aan een laatste fase met een duur van 9 maanden.

Alcoholpercentage: 42 %.
William Hinton 6 years Maldita rum ontstaat door een 6 jaar oude rum, gerijpt op Frans eiken, te blenden met 25 jaar oude rum. Deze blend rijpt vervolgens enkele tijd verder op een ex-maldita biervat waarna de inhoud wordt afgevuld. In totaal zijn er slechts 276 flessen gebotteld van de William Hinton 6 years Maldita Cask. Karamelzoetigheden, hints van noten, leer, vanille, vegetale hints en lagen van kruiden kom je tegen in deze single cask rum.

Alcoholpercentage: 42 %.
William Hinton Rum Limited Edition 6YO Aged in Portugese Fortified Wine Cask is een heerlijke rum die gerijpt heeft in Portugese versterkte wijnvaten.
Aroma: aard en scherp met gedroogd donker fruit, kersttaart en marsepein.

Smaak: fruitig en toegevoegde zoete kruiden.
Afdronk: lang en warm, net als de zomer op Madeira.

Alcoholpercentage: 42 %.

Flor de Cana 12 Years is een elegante, amberkleurige rum uit Nicaragua, die zich zonder twijfel kan meten met een willekeurige premium dark rum. Deze Flor de Cana 12 Years met zijn kenmerkende semi-zachte smaak is het resultaat van een geraffineerd “distilleerproces in kolom” waarna de rum nog eens 12 jaar in Amerikaanse witte eikenvaten op smaak wordt gebracht. De toewijding en zorg voor excellent vakmanschap, de fijnste ingrediënten en het unieke trage rijpingsproces (slow-aged), maken bij deze rum het onderscheid. Laat je verleiden door de smaak van geschiedenis en proef de traditie!
Aroma’s van rood fruit, honing en geroosterde noten. Smaak: hout, vanille en gebakken appels, met een gladde en evenwichtige afdronk. De rum is suiker- en glutenvrij en kosher! Probeer Flor de Cana 12 Years puur, on the rocks of met een vleugje water of soda.
Vanuit bescheiden wortels die teruggaan tot de in 1890 aan de voet van de San Christobal vulkaan opgerichte suikerfabriek van San Antonio, Chichigalpa in Nicaragua, is producent Flor de Cana uitgegroeid tot marktleider op het gebied van rum in Centraal-Amerika, zonder in de afgelopen decennia haar oorsprong en tradities te hebben verloochend. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de vijfde generatie van de familie Pellas.

Alcoholpercentage: 45 %.
Flor De Cana 20 Year 130th Anniversary is een ultra-premium rum afkomstig uit Nicaragua. Deze amber kleurige Flor De Cana is spceiaal gemaakt ter ere van het 130-jarig bestaan van Flor De Cana.
Om zijn voortreffelijke smaak in stand te brengen moest hij voor 20 jaar rijpen. In de neus komen er aroma’s van nootmuskaat en Jamaicaanse peper naar boven gecombineerd met hazelnoot wat zorgt voor een mooie karameltonen. Je proeft een smaak van pure chocolade gepaard met geroosterde noten en donkere kruiden op de achtergrond.

Alcoholpercentage: 45 %
Barcelo Imperial Premium 40th Anniversary +GB 70cl is een premium donkere rum ter ere van het 40-jarig jubileum van het merk. Barcelo is een bekend merk uit de Dominicaanse Republiek, bekend om zijn hoogwaardige rums.

Oorsprongsplaats
De rum wordt gemaakt in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Het land heeft een lange geschiedenis van rumproductie en het warme klimaat en vruchtbare grond creëren perfecte omstandigheden voor het verbouwen van suikerriet – het belangrijkste ingrediënt bij het maken van rum.

Smaak en Geur
Barcelo Imperial Premium 40th Anniversary heeft een rijke, complexe smaak. Het biedt tonen van vanille, toffee, karamel en eikenhout, met hints van chocolade en koffie. De smaak is soepel en goed uitgebalanceerd, met een lange afdronk die een prettige nasmaak achterlaat.
De geur van deze Donkere & Gouden Rum is even indrukwekkend. Het heeft een zoete en kruidige geur die tonen van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel combineert met fruitige ondertonen van sinaasappelschil en abrikoos. De geur is uitnodigend en maakt je wil elke slok te proeven.
Leuke feitjes over Barcelo Imperial Premium 40th Anniversary zijn onder meer dat het tot wel 10 jaar wordt gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten, waardoor het zijn kenmerkende smaak en kleur krijgt. De rum wordt ook gefilterd door houtskool om onzuiverheden te verwijderen, wat resulteert in een soepele en pure spirit.
Om deze premium Donkere & Gouden Rum te produceren, gebruikt Barcelo traditionele methoden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Dit omvat het gebruik van melasse uit suikerriet als basis-ingrediënt, fermentatie met gist om alcohol te creëren, distillatie om het alcoholgehalte te verhogen, rijping in eiken vaten om smaak en karakter toe te voegen en tenslotte het mengen van verschillende batches om een consistente smaak te bereiken.




Tel: +31 70 780 9515
Www: goudenregenbardenhaag.nl
E-mail: goudenregenbar@hotmail.com
Socials: Instagram & Facebook


error: Content is protected !!